Comentaris tancats a Crisantems

El Chrysanthemum Segetum o Crisantem, és una planta mil·lenària les seves flors han sigut molt apreciades des de sempre, és originària de Xina, expandint-se després a Japó, ja que en els dos països tenen un gran valor cultural.

Amb el pas del temps, el Chrysanthemum s’ha convertit en una de les flors preferides per honorar als difunts, servint d’ornament per les seves tombes i composicions florals dels enterraments. Així que coneixerem una mica més sobre les característiques i com cuidar aquesta preciosa planta que fa flors de diferents colors, formant coixins de preciosos colors.

És una planta anual, que creix entre 20 y 50 centímetres, les tiges són semirígides, llisos amb algunes fulles en tot el llarg.

El Chrysanthemum Segetum és de color verd agua, d’ell surgeixen varies ramificacions i acostuma a ser unmica més ample en la base que soporta les flors.

Les fulles són d’un verd una mica més intens amb apariència d’un color gris, ovalades i amb les bores dentades, s’assemblen a algunes plantes carnoses, però no són tan gruixudes.

Els caps florals del Chrysanthemum Segetum són de gran tamany, poden arribar als 6,5 centímetres, cada terminal és una sola flor que és  suportada per una base més ample al final de l’esqueix tenen bràctees, el propòsit de les quals és donar protecció a la fluorencència, que en aquest cas passa entre mitjans de primavera i de l’estiu.

Aquesta planta també proporciona nèctar a las abelles i respecte al fruit, aquest només conté una llavor.

Generalment, la planta ja madura és de base llenyosa i a mesura que la tija va creixent, aquesta es va ramificant formant un arbust frondós i perfumat.

A tenir en compte,

Encara que es considera que és una planta molt fàcil de cuidar, sempre és important per mantenir-la saludable seguir alguns d’aquests consells:

Sobre el reg i per evitar que las arrels es podreixin, hauras de mirar de no regar en accés i que no s’entolli els substracte, el follatge per altre banda no ha d’entrar en contacte amb l’aigua ja que l’acumulació afavoreix la proliferació de microorganismes que són perjudicials, en general no necessita molta aigua així que rega el necessari.

Sobre la llum, el Chrysanthemum només necessita de llum indirecta durant bona part del dia i per una correcte floració aprofita els períodes de foscor que té a la nit.

El substracte ha d’estar constanment fertilitzat amb un bon producte que contingui potassi, nitrògen i fòsfor; així és més fàcil de controlar el creixement i la proliferació de bactèries i altres microorganismes.

Aplica sabons insecticides en la neteja del substracte, aquest treball de neteja ha de fer-se sovint per evitar l’acumulació de brutície, la que és molt atractiva pels insectes i rossegadors que poden malmetre les plantes.

Per donar soport a la planta i regular la temperatura durant l’hivern, la tija ha d’estar envoltada d’una bona quantitat de terra, com si volgués tapar-la, aquesta és una bona pràctica per mantenir-la saludable durant el creixement.

Les plantes madures de tres anys en endavant, a part de que han de ser ser podades, s’aprofita aquest porcés per treure alguns esqueixos i plantar-los, tambié es fa el procés de separació de les arrels, tot amb la finalitat de multiplicar-la per les noves florides.

Així mateix i quan ja ha arribat al seu creixement estandar, se recomana desenterrar-la i netejar el substracte, retirar-li les parts malaltes o mortes abans de tornar a plantar-la, tot això donarà més vida al Chrysanthemum Segetum.

El Crisantem no només té un ús ornamental, també té usos molt pràctics, ja que actua como insecticida i s’ utilitza en la gastronomia.

Por exemple, en la gastronomia s’han fet populars les fulles utilitzades com a vegetals amb les que es fan preparacions, els pètals també són apreciats en infusions, específicament els blancs, que a la vegada proporcionen una dolçor molt especial i característica.

Si de insecticides naturals parlem, el Chrysanthemum Segetum és perfecte, gràcies al piretro contingut en las flors i tambié en la llavor, l’olor que despren la mata funciona com a repel·lent i la indústria aprofita aquestes propietats per fabricar insecticides per protegir aquesta i altres plantes.

0

TOP

X